Tuesday, October 31, 2006

Sift

四個字,驚為天人。

不過我唔系話Sift的一客68蚊,朋友形容有生以來食過最貴的朱古力蛋糕。

也不是說Sift那位留學美國,樣貌有點像Nicki,在米茲連學甜品,一半以上時間用英文招呼我們的老闆娘。

當然也不是說這家甜品餐廳,雖然人地對我地d大鄉里話在New York,Dessert cafe好流行喎。

我想講既係朋友部Nokia 3G手機,N73.影d相真系幾掂。三百二十萬像pixel,夜境雖然是digit cam的死穴,但影出來的效果十分之smooth。中間的兩張相片是N73影的,對比最後果兩張相,我用的是200萬pixel的ericsson750i,高下立見。如果看不清,可以double click個image放大,ericsson的pixel粗好多,而晚上影相有橫間。面對住Sift... d 相片,真系心動。年底前真系出番個320M的mobile phone先。

Anyway,Sift好似下午三時後才開門,唔記得系日、一、定系一、二休息,總之唔好摸門釘啦。


Sift 中環雲咸街近擺花街





No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails