Friday, February 26, 2010

冬運中最想看的項目



冬季澳運只得有線在播,難怪大家都不甚留意。

澳運中實在有一個十分好睇的項目,就是集合了聲、色、藝、的女子花式溜冰。

今年有兩位超班的選手,同是十九歲的韓國金妍兒,與日本的淺田真央競逐金牌。

就如費達拿對拿度,兩位都是頂級的選手,各有擅長,常常鬥得難分難解。

前天第一回的指定賽,金妍兒稍為領先,但淺田真央亦落後不遠,暫居第二位。當然,兩人實力已經遠遠拋離了其他的參賽者。

第二回合的自由花式賽賽,將會今天上演。兩位選手是否都會有水準以上的演出呢,還是會有人失手呢,想落心情也變得有點緊張。





It's Kim Yuna and everyone else in women's figure skating - latimes.com

Posted using ShareThis

3 comments:

肥貓 said...

>> 冬季澳運只得有線在播,難怪大家都不甚留意

咁world cup點算呀! 我屋企都只係得有線一台.

Xavier said...

好彩,呢個世界好似仲有樣野叫PPStream ... :)

Xavier said...

雖然我系有線用戶,但我都唔系好鐘意一場波都唔分出黎比人睇,討厭。

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails