Friday, May 28, 2010

Madonna's blu ray



Sticky & Sweat 好似系目前唯一的blu ray Madonna 演唱會. 看完一遍後,發覺做人點都要睇一次Madonna 的演唱會。出道25年都系咁勁,真是無話可說。

試想想Michael Jackson死後,仲有邊個可以稱得上真正的天皇巨星的?睇完你可以搵到答案。

Give it to me 是整個演唱會最後一首歌,兩個鐘個的concert,由頭跳到尾,最後一part仲可以跳成8分鐘,彈完結他之後,仲要比埋個眼鏡look你睇,型像百變唔會悶親你。

不可以不佩服Madonna的體力加埋精神狀態。blu ray中還有她彩排的片段,由揀dancer到策劃,Madonna落手落腳去做埋,成功不是僥倖。

3 comments:

ber said...

yeah,幾年前响阿姆斯特丹睇過娜姐live concert,好感動,因為從未諗過會有機會睇佢現場演唱,買企位飛跳足全個演唱咁滯,簡直係無悔今生喇~哈哈!最勁係佢真係宝刀未老喎...唔知佢會唔會好似Tina Turner咁唱到六七十呢! XD

readandeat said...

我雖然不太喜歡她,但也很佩服她。幾十歲人仲咁勁,仲可以咁有話題,可以壓場。做娛記遇著她簡直開心死。包保一定有嘢寫有嘢爆。

dd2 said...

娜姐打正旗號賣色相, 以歌論歌, 她好普通而已, 但是在台上就是一姐, 至今無人能及。

看著她打botox打到樣都變埋, 但是一身肌肉見證她抗拒歲月的頑強意志, 真係寫個服字!

我覺得她還是30來歲時最好睇, 個樣比較自然。Ray of Light大碟走New Life路線, 佢咁多隻碟我最喜歡這一張。

不過, 佢要不停地變來維繫觀眾(形象上), 所以這樣子的娜姐, 也是可一不可再!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails