Wednesday, April 25, 2012

Celebrity Apprentice 5 - 10




CA 第十集, 在比賽中一向表現聰明的魔術師Penn 終於被炒, 原因? 乜你真系以為有Donald Trump 炒人要原因的嗎?

Penn 在結尾的獨白中說, " 我可以告訴你一盤棋的遊戲規則, 但我並不能告訴你,什麼是Celebrity Apprentice的遊戲規則。或許,這正是這個劇集最美麗的地方。 "

One thing for sure, 如果參賽者是一位悶蛋, 就算表現有多好,他也會很快被Donald Trump 趕走... 所以醒目仔如Arsenio Hall, 知道一定要攪一些對抗, 才會有機會一直玩下去. 就像第一季的 Piers Morgan 一樣。到比賽的中段,Arsenio終於跟Aubrey O'day 抬槓,看到平時Arsenio 很少鬧人的火爆場面,有D覺得唔慣,跟他平時的型像有點格格不入,更攪到有人在比賽後段walk out,十分可惜。

不過Aubrey O'day 也不是善男信女, She's a smart player,不可以小虛。 雖然看到網上有唔少人憎佢, 但支持者亦多,而佢每集都是主意多多,可謂十分bossy , 但亦最富娛樂性。

Reality Nation 的 Jenn Hoffman每集都有寫review, 今期仲叫佢做the walking silicon, haha ... 真系刻薄,不過原來佢亦系Aubrey O'day 的fans. BTW, 除左realitynation 的"賽後報告" , 我連Entertain Weekly 的weekly recap 都殺埋, 仲要follow 幾位參賽都的twitter 添。究竟系咪呢排太過沉迷 reality TV 呢?

算啦, 仲有幾集就黎季尾, 睇埋先算。

FINAL 4 Prediction: Lisa, Aubrey, Clay & Arseniooooooooooooooooooooo Hall !! Hu Hu Hu Hu Hu .....








No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails